VRAAG & ANTWOORD

De meest gestelde vragen

We hebben de meeste gestelde vragen hieronder per onderwerp op een rijtje gezet. Mocht je vraag er toch niet bij zitten dan kun je natuurlijk ook nog vraag stellen via het contactformulier.
Je kunt klikken op het onderwerp van jou vragen en dan verschijnen alle vragen omtrent dat onderwerp.

De meest gestelde vragen

We hebben de meeste gestelde vragen hieronder per onderwerp op een rijtje gezet. Mocht je vraag er toch niet bij zitten dan kun je natuurlijk ook nog vraag stellen via het contactformulier.
Je kunt klikken op het onderwerp van jou vragen en dan verschijnen alle vragen omtrent dat onderwerp.

 • Als ik een optie wil, hoe werkt dat dat?
  Kijk bij reserveren op de beschikbaarheidskalender, welke week je zou willen, daar staat aangegeven wat er nog beschikbaar is. Staat er niet VOL? Dan kun je het contactformulier invullen met jullie gewenste week en aantal personen en wij laten je binnen 48 uur weten wat de mogelijkheden zijn. Bij meer mogelijkheden vragen we een keuze te maken uit één van de mogelijkheden en die geven we jullie dan voor maximaal 3 dagen in optie.

  Hoe zit het met de betaling?
  Wij vragen 25% van de huursom als aanbetaling. Ongeveer 6 weken voor aankomst ontvang je de tweede factuur met het resterende bedrag. Namelijk 75% van de huursom. De eventueel gekozen pakketten (Jonge Gezinnen All-Inclusive, No-Worries en/of een Servicepakket) worden aan het einde van het verblijf afgerekend. De eindafrekening kan alleen contant worden betaald.

  Wat zit er bij de huursom inbegrepen?
  We willen graag een zo compleet mogelijke prijs dus bij de huursom zitten ook inbegrepen; toeristenbelasting, de eindschoonmaak, bedlinnen, keukenlinnen en 2 handdoeken per persoon en 2 ligbedden bij het zwembad.

  Kan ik mijn boeking nog annuleren?
  Dat kan. Daar zijn alleen wel kosten aan verbonden. Zie voor de details onze Algemene Voorwaarden.

  Kunnen we ook een paar dagen komen?
  Je kunt bij ons alleen een volledige week (of weken) boeken (van zaterdag tot zaterdag). Je kunt uiteraard korter blijven alleen dan betaal je wel de hele week.

  Kan ik ook met familie of een bevriend gezin naar Partingoli komen?
  Willen jullie vakantie vieren met elkaar als twee gezinnen? Dan is onze plek wat minder geschikt. Vinden jullie het leuk om ook andere gezinnen te ontmoeten, dan zijn jullie van harte welkom!’

  We willen graag bezoek ontvangen tijdens ons verblijf, kan dat?
  Helaas, bezoek is niet toegestaan. Partingoli is een kleine locatie met precies voldoende ruimte voor onze gasten en wij willen graag de privacy van alle gasten waarborgen.

  Wij willen opa & oma graag meenemen, kan dat?
  Wat lief om Opa & Oma uit te nodigen voor de vakantie! Het is alleen zo dat ons verblijf alleen gericht is op gezinnen en in het voorjaar buiten de schoolvakanties op ouders met jonge kinderen. En het is absoluut niet persoonlijk naar jullie en naar opa en oma bedoeld. Maar we zouden het ontzettend leuk vinden om jullie als gezin te ontvangen.  

  We vinden het heel vervelend op jullie te teleurstellen – dat doen helemaal we niet graag – en denken heel graag mee over een alternatief. Wellicht is Casa San Carlo een mooie alternatieve bestemming voor jullie voor de week mét Opa en Oma.

  Casa San Carlo ligt in Umbrië net over de grens met Toscane op een uur rijden van Partingoli.

  Kunnen we wisselen van vakantiehuis tijdens ons verblijf
  We hebben liever geen wissel van vakantiehuis tijdens een verblijf.

  Kan er een bed bijgeplaatst worden?
  We hebben geen extra bedden om bij te plaatsen. De enige uitbereiding die mogelijk is; alleen bij Stromboli kan er een extra babybedje geplaatst worden zodat je er met maximaal 7 personen kan verblijven. Maar alleen als de 7e persoon een kindje is, dat niet ouder is dan 2 jaar.

  Wanneer kunnen we boeken voor de zomervakantie?
  Vanaf januari van het lopende jaar kun je boeken voor de meivakantie en de zomervakantie van het jaar daaropvolgend. Dus in Januari 2018 kun je al een voorboeking doen voor de zomer van 2019.

  We hebben het dan over een voorboeking en daar vragen wij €50,- reserveringskosten voor het registreren van je voorboeking. In oktober gaan we alle voorboekingen per mail benaderen en vragen we of ze definitief willen reserveren. Als een voorboeking een reservering wordt krijg je die €50 in mindering gebracht op je reservering. Komt er geen reservering dan ben je die € 50,- kwijt.

  Jullie zijn al helemaal VOL kunnen jullie ons een seintje geven als er een annulering is?
  Wij hopen natuurlijk niet dat er iemand genoodzaakt is te annuleren maar het komt weleens voor. Bij een annulering publiceren we altijd op onze Facebook Pagina de mogelijkheden. Daarnaast hebben we ongeveer 6x per jaar een nieuwsbrief waarin we ook laten altijd laten weten wat er op dat moment nog open staat. Schrijf je gelijk in voor de nieuwsbrief

  Jullie zijn VOL maar hebben jullie nog een ander adres in Toscane?
  We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat we voor jullie geen plaats meer hebben. Wij hebben niet echt een ander kindvriendelijk adresje hier in Toscane. Wij raden meestal aan om verder te zoeken op www.30pluskids.nl of www.bijzonderplekje.nl. Daar staat een tal van andere leuke vakantieadressen.

  Ik wil een eigen week organiseren of met een groep naar Partingoli komen, kan dat?
  Helaas is Partingoli niet de geschikte locatie om groepen te ontvangen.

  Ik wil graag trouwen op Partingoli, kan dat?
  Deze vraag hebben we in het verleden weleens gekregen. Helaas hebben we zelf gemerkt dat Partingoli niet de geschikte locatie is voor een bruiloft. Er zijn vele andere prachtige locatie in Toscane vraag maar aan Renske van www.mooitoscane.com

 • Wat houdt een Jonge Gezinnen week All-Inclusive Pakket in?
  Dit pakket is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar. We hebben het pakket zorgvuldig samengesteld met het juiste speelgoed voor binnen en buiten. Wij willen graag de ouders ontzorgen en een prettige vakantie laten hebben. Als je het pakket afneemt is je vakantiehuis voorzien van een kinderpakket; bedje, badje commode etc. In elk huis zijn standaard traphekjes aanwezig. Bij de 3 gezamenlijke maaltijden en de ontbijtmand wordt er rekening gehouden met het tijdstip en de eetlust van de kleinste gasten, zo kunnen ze op tijd naar bed. Zodat Papa en Mama ook even rustig van een heerlijke maaltijd kunnen genieten. Ook is in elk huisje standaard een opblaasbadje aanwezig dat zowel in de prive-tuin als naast het zwembad gebruikt zou kunnen worden. Voor nog meer informatie kijk op Jonge Gezinnen.

  Wat houdt het No-Worries pakket in?
  Tijdens de diverse schoolvakanties (mei-, zomer-, en herfstvakantie) proberen we jullie nog meer zorgen uithanden te nemen. Wanneer je het No-Worries Pakket boekt krijg je drie gezamenlijke maaltijden (op zaterdag, woensdag en vrijdag) en een compleet verzorgd ontbijt op zondag. Alle maaltijden zijn inclusief wijn, water en limonade voor de kinderen. Andere consumpties zijn voor eigen rekening.

  En voor de andere helft van de week helpen we je uiteraard graag verder met de leukste en gezelligste restaurantjes in de buurt. Kijk op No Worries voor meer informatie.

  Wat zit er in een Servicepakket?
  De servicepakketten (brons, zilver of goud) zijn bedoeld voor diegene die twee weken bij ons verblijven. Je kunt er dan voor kiezen om op de wissel-dag (zaterdag) ook jouw vakantiehuis schoon te laten maken of dat de schoonmaaksters de badkamer schoonmaken en/of ook de bedden opmaken. Het bedlinnen wordt sowieso ververst maar dan hoef je het niet zelf op te maken. Kijk hier voor meer informatie en de prijzen van de verschillende servicepakketten.

 • Hoe lang is het rijden naar Piazza Pinokkio?
  Een tijd is lastig te zeggen hoe lang het rijden is maar het is ongeveer 1500 km gerekend vanaf Utrecht en je kunt op twee verschillende manieren naar ons toe komen. Namelijk door Oostenrijk of door Zwitserland. De gemiddelde duur is zonder pauzes toch al snel 15-16 uur.

  We willen onderweg overnachten hebben jullie tips?
  We zouden jullie graag verder helpen maar het is afhankelijk van welke route jullie van plan zijn te nemen. Over Duitsland/Oostenrijk of over Zwitserland.

  En hoe willen jullie de reis verdelen qua km of uren rijden.
  In het algemeen is onze tip om je te oriënteren op de kaart en als je weet waar je ongeveer wilt stoppen bij Booking.com (op hun kaart) verder zoeken. We hebben namelijk geen adresjes verzameld omdat er zoveel mogelijk manieren zijn om naar ons toe te komen dat het dit het beste alternatief is.

  Hoe laat kunnen we terecht op Piazza Pinokkio?
  Je kunt bent op zaterdag vanaf 15:30 uur van harte welkom op Piazza Pinokkio. Voor die tijd zijn wij nog druk met de schoonmaak van alle vakantiehuizen voor onze nieuwe gasten. Ben je al eerder in de buurt kunnen jullie bijvoorbeeld al even boodschappen doen bij de COOP in Montelupo. Om 15:30 zijn we er helemaal klaar voor! Op de vertrekdag (zaterdag) zwaaien we iedereen uiterlijk om 9:30 uur weer uit.

  Als ik eerder al op Piazza Pinokkio ben kan ik dan wel mijn koffers ergens kwijt?
  Jammer genoeg hebben wij geen afgesloten, geschikt ruimte om de koffers op te slaan. Vanaf 15:30 staat we helemaal klaar voor jullie!

  Kun je met het openbaar vervoer op Piazza Pinokkio komen?
  We hebben een eigen bushalte maar toch is het niet aan te raden om met het Openbaar Vervoer naar Piazza Pinokkio te komen. De bus rijdt namelijk maar 3x op de dag en in de zomer meestal nog minder.

  Wat wel heel handig is om vanaf Piazza Pinokkio met de auto naar Scandicci te rijden en daar met de tram naar Florence te gaan. Vanaf Piazza Pinokkio is het 10 autominuten naar de eerste tramhalte en die brengt je in 20 minnaar Florence.

  Kun je ook vliegen en welke vliegmaatschappijen raden jullie aan?
  Vliegen is zeker een optie. Helemaal met kleine kinderen. Want je bent in 2 uur vliegen in Italie. En als je een Jonge Gezinnen Pakket boekt hoef je echt alleen maar de koffers en een kinderwagen of -drager te pakken. De rest hebben we op Piazza Pinokkio. De meest gebruikte maatschappijen vanuit Nederland zijn KLM, Transavia en Ryanair.

  Welke vliegveld(en) zijn het dichtstbij?
  Er zijn 3 vliegvelden relatief dichtbij. Het dichtstbij is Florence met 30 min met de auto, daarna komt Pisa met 45 min en je kunt eventueel ook nog op Bologna vliegen en dat is 60 min met de auto naar Partingoli. Op Florence vliegt KLM vanaf Amsterdam,  op Pisa en Bologna vliegen Transavia en Ryanair vanaf Eindhoven. En Transavia vliegt sinds kort ook vanaf Den Haag/Rotterdam naar Pisa.

  Welke autohuur adviseren jullie?
  De keuze voor autohuur is heel persoonlijk. Het grote verschil zit hem in de voorwaarden waaronder verhuurd wordt en de prijs/kwaliteit natuurlijk.

  Wij adviseren de gerenommeerde autoverhuurbedrijven te nemen zoals AVIS, BUDGET of EUROPCAR. Die zijn met hun huur per dag soms iets duurder maar het verschil zit vooral in de voorwaarden en wat je voor die huursom krijgt. Neem vooral NIET de autoverhuur die aangeboden wordt bij je vlucht want de kans is groot dat je dan achteraan mag aansluiten in de hele lange wachtrij. Want nadat je geland bent op de luchthaven gaat 80% rechtstreeks door naar de autohuur en de langste rij staat dan bij de maatschappij met de mooiste aanbieding op dat moment.

  Kunnen we met een elektrische auto komen?
  Op   Piazza Pinokkio is geen mogelijkheid tot (snel)laden. We zijn aan het onderzoeken of we dit kunnen gaan faciliteren.  In de buurt van Piazza Pinokkio zijn mogelijkheden tot snelladen. Hiervoor adviseren we je om de app E-go van Enel te downloaden of te kijken op de website van Enel. De site is helaas alleen in het Italiaans, maar wijst zich vanzelf.

 • Ik heb een dieet ivm een allergie, kunnen jullie daar rekening mee houden?
  Ja hoor! We kunnen rekening houden met een beperking in jouw menu zoals bijvoorbeeld vegetarisch, glutenvrij lactosevrij. Andere diëten overleggen we liever even met je om te kunnen beoordelen of we dat kunnen faciliteren of niet. Mail ons gerust als je daar vragen over hebt.

  Hebben jullie ook ontbijt- of broodjesservice?
  Op de zondag na je aankomst kunnen we zorgen voor een complete ontbijt picknickmand. Deze is inclusief als je een Jonge Gezinnen All-Inclusive pakket of een No-Worries pakket erbij geboekt hebt. Maar je kunt de ontbijtmand uiteraard ook los bestellen. In de dagen erna kun je gebruik maken van de broodjesservice. Iedere dag verse broodjes aan je deur!

  Hoeveel gezamenlijke maaltijden zijn er?
  We organiseren 3 gezamenlijke maaltijden in een week. Voor uitgebreide info kun je kijken bij heerlijk eten & drinken

  Wat zijn de kosten van die maaltijden & ontbijt?
  De kosten van de maaltijden & ontbijt zijn inclusief als je Jonge Gezinnen All-Inclusive Pakket of No-Worriespakket geboekt hebt. De prijzen van de losse maaltijden staan niet op de website. Uiteraard kunnen we jullie laten weten wat de prijzen zijn, vraag ons naar de menukaart.

  Mag je barbequen bij het vakantiehuis?
  In de droge maanden (vanaf mei t/m september) kunnen we (wegens brandgevaar) het niet toestaan om open vuur te maken bij de vakantiehuizen. Op een aangewezen plaat, onder de veranda bij het zwembad) staan tafels en een BBQ waar je gebruik van kunt maken.

 • Is er airco in het vakantiehuis?
  Nee, we hebben geen airco in de vakantiehuizen. Wel hebben we in elke slaapkamer aan het plafond een ventilator opgehangen.

  Is er internet aanwezig?
  Ja! En het is gratis.

  Is er TV in het vakantiehuis?
  Nee, er zijn geen TV’s geïnstalleerd in de vakantiehuizen. We hebben een TV in de gezamenlijke ruimte. We hebben een abonnement van Canal Digitaal. We kunnen de meeste Nederlandse zenders ontvangen, maar we hebben helaas niet de mogelijkheid om voetbal of formule 1 te ontvangen zoals je misschien gewend bent in je Ziggo pakket.

  Wat zit er allemaal in de keuken? Is er een oven aanwezig? Is er een staafmixer aanwezig (of te lenen)?
  We streven naar een complete keuken inventaris. In elk appartement is een inventarislijst aanwezig. Er is een staafmixer te leen om voor de allerkleinste de maaltijd te pureren. Een is geen oven of vaatwasser aanwezig in het vakantiehuis.

  Zijn de vakantiehuizen rookvrij?
  Alle vakantiehuizen zijn rookvrij. We hebben op advies van de brandweer en de brandveiligheid een paar rookzones aangewezen op het terrein. Deze zijn afgelegen van de huizen, de gezamenlijke ruimtes en het terras.

 • Is het zwembad altijd open?
  Het zwembad is geopend vanaf begin meivakantie tot aan de herfstvakantie. Tijdens de maanden dat het open is kan er gebruik gemaakt worden van het zwembad van 9:00 ’s ochtends tot 20:00 ’s avonds.

  Is het zwembad verwarmd?
  Het is NIET verwarmd zwembad. Het wordt opgewarmd door de zon. De temperatuur van het water is in de meivakantie dus iets koeler dan in de zomervakantie.

  Staat er een hek om het zwembad?
  De zwembadzone is omheind door een houten hek met één in- en uitgang. De sluiting van het hek hangt op een dusdanige hoogte dat de 1 tot 3-jarige daar over het algemeen niet bij kunnen. Daarnaast doen we een beroep op alle gasten van Piazza Pinokkio om het hek altijd goed te sluiten na gebruik. Om te voorkomen dat de kleinste onervaren zwemmers niet binnen het hek terecht komen.

  Is het een chloor of zoutwaterzwembad?
  Het is een zwembad met Chloor.

  Is er een kinderbadje of pierenbadje aanwezig?
  Naast het grote zwembad (1.10m diep) hebben we in elk vakantiehuis een klein opblaasbadje klaargelegd. Deze kan zowel in de privé-tuin al bij het zwembad gebruik worden. Bij het gebruik van het grote zwembad dan wel het kleine badje vragen we wel om gebruik te maken van een zwemluier bij de kinderen die nog niet zindelijk zijn.

  Mag het bezoek ook gebruik maken van het zwembad?
  Bezoek is niet toegestaan. Piazza Pinokkio is een kleine locatie met precies voldoende ruimte bij het zwembad voor al onze gasten. Daarnaast willen wij graag de privacy van alle gasten waarborgen.

  Hoe zit het met het gebruik van ligbedden bij het zwembad?
  We hebben voor elk vakantiehuis 2 ligbedden standaard beschikbaar bij het zwembad. Daarnaast zijn er nog 4 strandstoelen voor algemeen gebruik.

 • Wat zijn de gemiddelde leeftijden van de kinderen?
  Piazza Pinokkio is geschikt voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-11 jaar. We hebben speciaal voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar (niet leerplichtig) hele leuke Jonge Gezinnen weken.

  Wat zit er in het kinderpakket?
  Voor de inhoud van het kinderpakket klik hier 
  Het kinderpakket is opgenomen in het Jonge Gezinnen pakket. Maar je kunt het uiteraard ook los bestellen voor € 25,- per verblijfsperiode.

  Wat is de werking van de babyfoon?
  De babyfoon die standaard in het kinderpakket zit is met name voor in en rondom het huis. Helaas kan de babyfoon niet een goede verbinding garanderen tot aan de gezamenlijke ruimtes of het terras. Wel kun je met twee mobiele devices (telefoon of Ipad) en de Babyfoon3G app bereikbaar blijven bij het zwembad of het gezamenlijke terras.

  Is er een kinderbadje of pierenbadje aanwezig?
  Naast het grote zwembad (1.10m diep) hebben we in elk vakantiehuis een klein opblaasbadje klaargelegd. Deze kan zowel in de prive-tuin al bij het zwembad gebruik worden.
  Bij het gebruik van het grote zwembad dan wel het kleine badje vragen we wel om gebruik te maken van een zwemluier bij de kinderen die nog niet zindelijk zijn.

  Mijn kind is bang voor honden, hoe gaan jullie daarmee om?
  Als een van jullie bang is voor honden laat het ons dan voor vertrek of direct bij aankomst weten. Dan zorgen we dat Gemma rustig blijft. Zodra we hebben kennis gemaakt leggen we jullie graag uit hoe je het beste met haar kan omgaan, want ze is uitstekend getraind. 

 • Zijn er huisdieren op Partingoli?
  Ja zeker hebben wij huisdieren. We zijn gek op dieren. Onze trots is onze Berner Sennenhond Gemma. Daarnaast hebben we twee katten Dino (de rode kater) en Nora (onze grijze tijgerin). De katten lopen vrij over het terrein. Gemma is in principe alleen buiten als wij dat ook zijn. Als wij weg zijn zit zij in haar buitenhok.  

  Ik ben bang voor honden, hoe gaan jullie daarmee om?
  Als een van jullie bang is voor honden laat het ons dan voor vertrek of direct bij aankomst weten. Dan zorgen we dat Gemma rustig blijft. Zodra we hebben kennis gemaakt leggen we jullie graag uit hoe je het beste met haar kan omgaan, want ze is uitstekend getraind. 

  Mogen wij onze hond mee nemen?
  Ja, dat kan! Het is wel verstandig om dit van tevoren bij de boeking aan te geven om twee redenen. Per week accepteren we maar 1 hond extra boven op onze eigen honden. Dit om ook de eventuele overlast naar andere gasten niet te groot te laten zijn. En ten tweede willen bij de boeking jullie al informeren over de noodzakelijk inentingen en andere zaken die verplicht zijn bij het reizen met een hond in Italië.

  Mogen wij onze kat meenemen?
  Nee, dat kan helaas niet! Dino en Nora vinden het erg moeilijk om andere katten te accepteren op hùn terrein.

Filmpje kijken balena youtube
Reserveren pluijm restaurant
Vakantiehuizen balena terras
Beschikbaarheid bloemen hek